Nyheter 2018

VELKOMMEN TIL KENNEL TORNEVIKA

Oppdrett av Berner Sennen

NYHETER 2018

30.09.18: Yes, vi klarte det! I dag ble Mons gokjent kadaversøk hund, så Mons og Marianne er en godkjent kadaversøk ekvipasje. Er så stolt av Monse gutten min, dette er noe vi har jobbet med en stund.

 

KADAVERSØK

Mons og Marianne

Jeg har lenge tenkt på å få Mons til å bli godkjent kadaversøkshund. Da vi i vår fikk se det skulle være kurs på Røros meldte vi oss på med en gang. Gleden var stor når vi fikk bekreftet plass på kurset. Jeg og Mons har i sommer vært 4 helger på Røros der har vi deltatt på kurs, vedlikeholds-samlinger og godkjenningsprøve. Dette har vært lærerike og spennende helger.

Vi er nå klare til å stille opp hvis det skulle være behov!

 

Litt info om hvordan man blir godkjent:

Ekvipasjen skal før prøven ha gjennomført kurs i kadaversøk hos Norske kadaverhunder. Det skal dokumentere minst 30 timer tilsyn. Hunden skal være registret med chip eller registreringsnummer.

Det må foreligge en anbefaling fra instruktør før ekvipasjen kan få gå opp til prøve

Prøvefeltet skal være mellom 60 og 100 dekar og det skal være beitedyr i prøveområdet (eller eventuelt i treningsfeltet). Det plasseres ut 3 kadaverdeler i feltet i tillegg en radiobjelle med kjente koordinater. Søksobjektene skal være utstyrt med enten øremerke eller bjelleklave som lar seg identifiseres.

Prøvetiden er 2 timer og i tillegg får fører 20 minutter til å legge inn koordinater til ytterpunktene på prøvefeltet og radiobjella. Koordinatene får kandidaten skriftlig. Ekvipasjen skal finne minst 3 av 4 objekter, disse skal markeres og beskrives på GPS, de skal også fotograferes så de er gjenkjennelige.

 

Fakta tatt fra www.norskekadaverhunder.no.

Norske Kadaverhunder ble stiftet i 2011 og er en faglig medlemsorganisasjon, som har som mål å finne flest mulig kadaver av beitedyr.

Norske Kadaverhunder er en landsdekkende organisasjon som har som visjon «Utdanne og kvalitetssikre hundeekvipasjer med ferdigheter til å lokalisere kadaver i ett nærmere angitt beiteområde».

 

14.10.18: Tok en liten svipptur til Førde på utstilling, veien hjem ble lengre enn planlagt når Strynefjellet ble stengt pga flom, så da måtte vi kjøre Mørekysten hjem og der var det ferger som ikke gikk så ofte og nattestengte tunneler. Men med gode utstillingsresultater så gikk det veldig bra

 

Dommer: Torsten Lemmer

Tornevika's Croco Complete Chaos nr.2 valp-HP

Tornevika's Croco Coco Chanel BIR valp-HP

NUCH Tornevika's A Big Surprise BIR-BIG1

Eslana By Bohemia Queen Elsa CK-Cert-BIM og Norsk Utstillings Champion

 

21.04.18 kom vårt C-kull(Croco kullet) til verden. Diva og Roy ble foreldre til 7 nydelige valper, 4 hanner og 3 tisper.